Els qüestionaris del Moodle

El professorat dedica una part molt important del seu temps de treball a la correcció de tota mena de proves i exercicis. Això és lògic però… les eines TIC ens podrien ajudar en aquest sentit?

Evidentment, hi ha qüestions i respostes que l’alumnat ha de redactar, relacionar, descriure, calcular, etc. i que, per tant, hem de corregir nosaltres; però també hi ha molts aspectes del temari de cada matèria que segur que es podrien avaluar d’una manera, podríem dir, més automàtica.

Això precisament és el que ens permet fer un qüestionari del Moodle; al meu parer, una de les aplicacions més interessants d’aquest entorn. Només amb una mica de pràctica i intuïció és força senzill de preparar un seguit de preguntes de tot tipus (fins i tot podem comptar amb la col·laboració dels nois i noies), les quals després es corregiran soles! L’alumnat sap en el mateix moment la qualificació obtinguda i veu els encerts i errors comesos. Podem jugar amb tota mena de variables: temps màxim, penalitzacions, diversos intents, retroaccions, ajudes…  Les preguntes es poden classificar, barrejar i combinar sempre que vulguem, amb la qual cosa haurem estalviat un temps de correcció que podrem dedicar a altres tasques educatives.

A l’estil de les populars Hot Potatoes (també adaptables a l’entorn Moodle), els qüestionaris ens permeten crear preguntes de diferents tipus, en les quals es pot combinar text, imatge i so. Per exemple:
-aparellament entre dues columnes d’informació
-de resposta oberta (que haurem de corregir manualment) o de resposta breu (paraules o petites frases que s’autocorregiran)
-tipus Cloze (un espai buit amb un desplegable amb diverses respostes per escollir)
-opcions múltiples: hi pot haver una o diverses respostes correctes
-vertader o fals
-numèriques i de càlcul
Si us animeu a provar-ho, a continuació teniu alguns enllaços sobre el tema:

http://www.xtec.cat/formaciotic/dvdformacio/materials/td204/practica_1-4.html

http://docs.moodle.org/19/es/Cuestionarios

http://recursostic.educacion.es/observatorio/web/es/software/servidores/789-monografico-moodle?start=4

http://www.adelat.org/media/docum/moodle/tipos_de_preguntas.html

http://www.slideshare.net/search/slideshow?searchfrom=header&q=cuestionarios+moodle

http://vimeo.com/28531306

http://www.youtube.com/results?search_query=cuestionarios+moodle&aq=f

Esta entrada fue publicada en Recursos y etiquetada . Guarda el enlace permanente.

Los comentarios están cerrados.