Música i educació

La música ha estat una disciplina artística que, des de les primeres civilitzacions, d’alguna manera sempre ha estat present en l’educació. Actualment cap pedagog/a dubta que capacitats com: la concentració, l’autonomia, la memòria, l’autoestima, etc… milloren amb la inclusió de la música en tota l’etapa educativa i que, de retruc, la música també afavoreix l’aprenentatge de la resta de disciplines. Només cal recordar que els països amb millors resultats educatius incorporen l’ensenyament artístic d’una manera molt més decidida que no pas a casa nostra, on la seva presència és encara testimonial.

Faig aquesta reflexió després de llegir el darrer article de Ma.Jesús Camino, una de les professores de música més actives a la xarxa, sobre la interdisciplinarietat de la música i el que pot aprendre l’alumnat en una aula de música.

Esta entrada fue publicada en Reflexions. Guarda el enlace permanente.

Los comentarios están cerrados.