“Viatge per l’ univers: Diari d’un astronauta”

“Viatge a l’ Univers: Diari d’un astronauta”

Es tracta d’una activitat interdisciplinar, del treball per tasques que estem realitzant a 1r d’ ESO. Els alumnes treballen l’ Univers des de diverses àrees ( naturals, tecnologia, matemàtiques, anglès).  Aquesta metodologia afavoreix l’ aprenentatge de nous continguts  d’una forma més globalitzadora i significativa per als alumnes, incentiva la seva autonomia personal i  l’ adquisició de   les competències bàsiques.

PLANTEJAMENT DE L’ ACTIVITAT

Sou un grup d’ astronautes que sortiu amb la vostra nau espacial a fer un viatge per l’ Univers. Cada vegada que visiteu, observeu de lluny o estudieu algun element de l’ univers,  heu d’ enviar un missatge un email al planeta Terra explicant allò que heu vist o descobert.

METODOLOGIA DE TREBALL ( treball en petit grup de 2 o 3 alumnes)

1. Al primer missatge us heu de presentar individualment: com et dius, quants anys tens, d’on ets, quin càrrec tens a la nau espacial. Heu d’ indicat també el nom de la vostra nau espacial i el lloc des d’on us enlairareu cap a l’ espai.

2. Cada vegada que des de l’ àrea de ciències naturals estudieu un element de l’univers, fareu un email al Centre d’Iinvestigacions Espacials Montsuar, CIEM. En aquest missatge explicareu amb claredat i brevetat, el que heu observat o descobert i l’ enviareu al CIEM.

3. Com a la nau sereu dos tres, màxim quatre tripulants (grups de treball), convé que us poseu d’ acord per explicar més o menys el mateix .

4 . Us reenviaré el missatge revisat i corregit,  feu les correccions indicades  i guarda la pàgina del diari al teu document: “Diari d’un astronauta” que hauràs creat en l’ escriptori del teu ordinador.

5. Heu d’ enviar els esdeveniments i anècdotes que us hagin succeït durant 15 dies ( com a mínim)

CORRECCIÓ DEL TEXT

Abans d’ enviar el text:

  1. Torna a llegir el text.
  2. Corregeix el que no s’ entengui prou bé.
  3. Llegeix-lo al teu grup de companys i companyes.
  4. Escolta amb atenció el que et proposen.
  5. Corregeix l’ ortografia, la puntuació, les repeticions.
  6. Envia el teu diari al CIEM.

 

Esta entrada fue publicada en Experiències. Guarda el enlace permanente.

Una respuesta a “Viatge per l’ univers: Diari d’un astronauta”

  1. Mª Carmen Roures dijo:

    Molt bé Irene, en cada Macrotasca hauriem de tenir un fil conductor, com el diari d’un astronauta, que fos el que englobés totes les tasques integrades.

Deja un comentario